När vi möttes

Det här var en riktig guilty pleasure read. Jag borde inte tycka om det här men det var så underhållande och lättläst. Jag flög helt enkelt genom den 637 sidor långa boken på mindre än ett dygn.

Det handlar om Tessa som precis kommit till college när hon möter Hardin. Hon har bott ensam med sin kontrollerande och överbeskyddande mamma största delen av sin barndom efter hennes alkoholiserade pappa stack sin väg. Tessa är en ordentlig tjej med höga betyg och ambitoner. Hon har också den perfekta pojkvännen i hemstaden.

Hardin är hennes raka motsats med sina svarta kläder, piercingar och tatueringar. Att han dessutom är oförskämd, hamnar slagsmål på alla fester och strular med en massa tjejer gör att Tessa vet att hon borde undvika honom. Men hon kan inte sluta tänka på honom och han kan inte hålla sig borta från henne.

En klassisk good girl/bad boy situation alltså.  Jag gillar att det till skillnad från en massa annan YA innehåller en hel del sexscener som visserligen lite väl överdrivna och stödjer myten om mödomshinnans varande, men som ändå är underhållande. Det är som romance för unga vuxna.  Jag vet dock inte om jag kommer att orka läsa hela serien då jag kan irritera mig på Hardins idiotbeteende. En bok till ska jag försöka mig på i alla fall. Den heter  När vi tvekade och finns som tur var som e-bok på Storytel.

Författare är Anna Todd och hennes After-serie blev en succé på Wattpad. Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads och läste den under sista dagen på Nellons bokbloggs Läs-a-lot sommar 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *