Dracula 25 år senare

Quincy Harker , son til Jonathan och Mina, lämnar sina juridikstudier eftersom han sitälet vill  bli skådespelare. Detta är något som hans far motsätter sig men av helt andra anledningar än de Quincy tror. Quincy vet nämligen inget om Dracula och vad hans föräldrar råkade ut för. Men nu hamnar Quincy mitt i en teaterproduktion som baserats på boken Dracula som skrivits av Bram Stoker som också är pjäsens regissör.

Quincy blir minst sagt förvånad när han ser att båda hans föräldrar finns med som karaktärer i boken. När sedan hans pappa plötsligt dör blir han ännu mer misstänksam. Vad har hans föräldrar haft för hemligheter?

Vi får möta flera gamla karaktärer från Dracula som Dr Van Helsing, Arthur Holmwood, Jack Seward och natruligtvis Mina och Jonathan Harker. Jonathan beskrivs som en svag man som blivit en alkoholist och som tillbringar en stor del av sin tid hos olika prostituerade. Han kom aldrig över att Mina nästan valde Dracula. Mina är nästan helt oförändrad och ser mer ut som en syster till Quincy än hans mamma.

Några nya karaktärer dyker naturligtvis upp i form av den rumänske skådespelaren Basarb som snabbt blir Quincys vän, men vem är han egentligen? Dessutom får vi lära känna Elizabeth Bathory ( ni vet hon som badade i unga jungfrurs blod). Boken handlar egentligen mer om henne än om Dracula. Det känns lite konstigt när boken heter Dracula the un-dead.

Jag gillade att det handlade om Jack the Ripper och vem det var, men det kunde ju ha varit en helt egen bok. Däremot hade jag väldigt svårt för Quincy Harker som är en total idiot! Snacka om att vara omogen. Han beter sig som en trotsig tonåring men han är ju ca 25 år. Borde han inte vara vuxen då?

Boken är skriven av Dacre Stoker och Ian Holt. Dacre Stoker är Bram Stokers great-grand-nephew och det står att detta är den officiella uppföljaren till Dracula. Det kändes som om någon hade skrivit en fan fiction, och inte en speciellt bra sådan. Det står också att boken baserats på Bram Stokers egna anteckningar. Jag tycker inte att handlingen hänger ihop.

Jag läste boken till Vampyrbokcirkeln och gav den två stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *