Andra andningen

IMG_2865[1]

Andra andningen är den andra delen i serien om kriminalkomissarien Emma Sköld. Det är den 1 juni och dags för den 35:e omgången av Stockholm Marathon. Men det är det kallaste maratonet någonsin med bara några få plusgrader.

En man faller ihop precis utanför stadion och förs till sjukvårdstältet och sedan med ambulans till sjukhuset, men hans liv går inte att rädda. Först tror man att han dog av en hjärtattack,men när man får veta att han är .

Emma har en ledig dag men befinner sig ändå där eftersom hennes syster Josefin deltar i maratonet. Hon befinner sig vid Rålambshovsparken för att heja på sin syster när en kvinnlig löpare ramlar ihop och dör.

Handlingen i boken utspelar sig under maratonloppet. Allt går alltså mycket fort. Men det finns en sidohistorien om tonårstjejen Wilma som hittades död nedanför en klippavsats för ett år sedan. Det visar sig att hennes död på något vis är orsaken till morden som sker under Stockholm Marathon.

Jag tycker att den här boken var spännande och en riktig sträckläsningsbok. Jag tyckte också att den hade en bättre historia och mer realistiska karaktärer. Men jag har fortfarande svårt för huvudpersonen Emma och hennes syster. Snacka om att göra sitt yttersta för att bli kränkt av vad man tror den andra personen tänker eller gör.

Jag gav boken 3 stjärnor på Goodreads.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *