The Queen Is Dead

IMG_1550[1]

The Queen is Dead är den andra delen i Kate Lockes The Immortal Empire-serie. Den tar vid där God Save the Queen slutade. Det är 2015 men det är fortfarande drottning Victoria som regerar och som är en vampyr. Det är vampyrer och varulvar som styr, men människorna är många fler.

Xandra Varnan upptäckte ju i förra boken att hon inte alls är en halvie ( resultatet av att en människa och en vampyr/varulv får ett barn) som hon trodde. Hon är en en goblin och inte vilken goblin som helst utan the goblin queen.

Det har kommit ut i media att hon är en goblin och the Human League är inte glada. De vill ju ha bort Drottning Victoria (som är en vampyr) från tronen och de vill också att alla andra Aristocrats ska bort. Någon håller på att spika fast råttor på Xandras dörr.

Plötsligt så försvinner Xandras bror Val som är med i Special Branch of Scotland Yard. Han försvann när han undersökte försvinnanden av flera halvies från klubben Freak Show där Vals transexuella syster Penny jobbar som dansös.Det visar sig att det är några bebonic betties(människor som injecerar med blod från vampyrer/varulvar för att bli starkare) som tagit honom. Men vart?

Resten av boken handlar om hr Xandra försöker hitta honom. Han hålls på ett hemligt ställe där de utför experiment på halvies. Xandras syster Fee har varit fånge på ett sådant ställe.

Det handlar också mycket om Xandras förhållande till hennes pappa och framförallt till hennes pojkvän Vex som är alpha över varulvarna. Jag älskar Vex, han är helt underbar. Trots att han är alpha så försöker han aldrig bestämma över Xandra. Han är alltid stödjande men kan säga åt henne använda skallen.

Jag läste boken till Vampyrbokcirklens spin-off-träff som skulle ha varit 14/2 men som blev framflyttad. Jag gav boken 5 stjärnor på Goodreads. Hela historien är så bra och hur  allt är uppbyggt. Älskar all teknik  och allt det steampunkiga.

2 thoughts on “The Queen Is Dead

  1. […] The Queen Is Dead – Kate Locke 10-13/2  333s egen, läst på Kindle ♥ […]

  2. […] The Queen Is Dead – Kate Locke  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *