Invasion!

Invasion! av Jonas Hassen Khemiri fick jag i Ett julklappsbyte Large som En bok om dagen ordnade. Boken är en samling med noveller, två pjäser och kåserier. Allt är otroligt välskrivet och jag älskar Jonas Hassen Khemiris sätt tt skriva och hans språk, som kallas Khemiriska. Novellerna är ofta hemskt sorgliga, men samtidigt roliga. Till exempel parkleksarbetaren Vanja som berättar sina otroliga lögner för killarna. Som berättar om sina sexäventyr med kändisar som Whitney Houston. Men sen finns de de som bara är tragiska som Spöket Milton eller Kontrollera allt. Radera.

Men jag har svårare för att läs pjäserna. De är bra men jag tycker det är jobbigt att läsa dem. Jag skulle hellre vilja se dem eller höra någon läsa upp dem. För de är bra!

Jonas Hassen Khemiri är ett geni. Ingen tvekan om det. Jag har hans roman Montecore – en unik tiger,  liggande i någon hylla här hemma. Nu blev jag sugen på att läsa den. Ett öga rött är ju helt otroligt bra. Den var den första ljudbok jag lyssnade på (på väldigt länge) och det var författarens bror Hamadi Khemiri som läste den.

One thought on “Invasion!

  1. […] Invasion – Jonas Hassen Khemiri 248s april (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *