Nja..

Jag har läst de flesta av Lisa Jewells böcker och gillat dem. After The Party är uppföljaren till Ralphs Party. Nu har Jem och Ralph varit ett par i 11 år. De har två barn. Den 3-årige Scarlett och den nyfödde Blake. På ytan ser de ut som den lyckliga familjen. Men skenet kan bedra. de glider ifrån varandra mer och mer.

Ralph åker till USA för att hälsa på sin gamla vän Smith. Men väl där upptäcker han att de inte har mycket gemensamt längre. Men med Smiths flickvän Rosey är det en helt annan sak. Ralph dras till henne på så många olika plan.

Medan Ralph är på besök hos Smith kämpar H´Jem på ensam hemma. Och hon märker att det är skönt att vara ensam. Livet är inte svårare när Ralph är borta, snarare tvärtom. Nu behöver hon inte irritera upp sig på att han sitter i sin studio och målar hela dagarna och lämnar henne med ansvaret för barnen.
I lekparken träffar hon en ensamstående pappa Joel som hon dras till..

Hela boken handlar om Jem och Ralphs kamp för att rädda sitt förhållande. Det går upp och ner kan man säga. Ibland stormar det rejält. Mest p.g.a. av att de inte kommunicerar ett dugg. De bara biter ihop och försöker begrava huvudet i sanden.

I början är boken riktigt rolig. Men jag gillar inte hur Ralph som är en riktig ateist helt plötsligt svänger och blir troende. Jag köper det inte. Det känns också som han hamnar i nån jäkla sekt. Inte ok tycker jag. Hela boken tappar på grund av det.

Läs mer om Lisa Jewell här om du har facebook..eller här.

0 thoughts on “Nja..

  1. […] After The Party – Lisa Jewell oktober 498 s (egen) Like this:LikeBe the first to like this post. […]

  2. Bokomaten skriver:

    Synd, det behövs ju verkligen smarta lite mer lättsamma böcker om realtioner, chiclitt, humor osv. Just chiclitt-genren är ju en djungel. Finns mycket som är jättebra, men ännu mer skit…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *