I love it!

When God Was A Rabbit av Sarah Winham är den bästa boken jag läst iår. Den är så bra så det går inte att beskriva den men jag ska försöka.

Det är en historia som tar sin början i december 1968 då Eleanor föds. Samma år som Martin Luther King mördas och Tetoffensiven sker.  I familjen finns redan en storebror Joe som kommer att bli den viktigaste människan för Ell. Den enda som vet varför hon blev som hon blev.

Det är en historia om två syskon som växer upp. Två syskon som skyddar varandra på gott och ont. Om två föräldrar som älskar dem över allt annat. Och om hur Joe ger Ell en riktig vän i kaninen god (som i Gud). Sedan dyker även Jenny Penny upp. Flickan som är magisk (iallafall i Ells ögon), men som lver i ett helvete.

Det är en historia om annorlunda människor. En historia om kärlek, vänskap, sorg, hopp, lycka. En historia som har  allt.
Det är Ell som berättar historien och vi ser den genom hennes ögon. Det är intressant att se henne växa från barn till vuxen. Hur hon tolkar saker som händer.  Jag är helt förtrollad av boken. Det är en sådan fin berättelse.  Jag grät flera gånger under läsningen.

Det är en  också en historia om det  meningslösa våldet som  Martin Luther Kings död, IRA-bombningarna, John Lennons död,  9/11 m.m.

Boken påminner mig på något sätt om John Irvings böcker. Det var så länge sedan jag läste dem så jag kan inte säga på vilket sätt.

 

0 thoughts on “I love it!

  1. […] When God Was A Rabbit – Sarah Winman juni 339s (egen)♥ […]

  2. Miss E skriver:

    Spännande, den ligger reserverad på bibblan åt mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *