The Distant Hours

Jag förstod genast att det här var en bok för mig. Se bara på framsidan!  Och när jag väl började läsa var det kört.
På Milderhurst Castle bor tvillingsystrarna Persephone ”Percy”, Seraphina ”Saffy” och deras mycket yngre syster Junipher Blythe. Deras far är den kände författaren Raymond Blythe som skrev ”The True History of the Mudman”. Boken utspelar sig dels under 1941 mitt under andra världskriget och 1992.
Edie är en 30-årig nyseparerad singel som jobbar på ett litet bokförlag. När hennes mamma får ett brev som varit borttappat av posten i 50 år får hon veta att mammam var evakuerad till Milderhurst Castle under kriget. Men hennes mamma är mycket förtegen om vad som hände då.
Edie åker sedan vilse under en jobbressa och upptäcker att hon är i närheten av Milderhurst Castle. Hon har en sådan tur att hon får tillfälle att gå en rundtur i slottet guidad av den nästan 90-åriga Percy Blythe. Hon träffar även de andra systrarna och blir förskräckt av Junipher Blythe som är mer eller mindre galen. Hon förlorade förståndet när hennes fästman övergav henne sägs det.

När det närmar sig jubileum för utgivningen av ”The True History of the Mudman ” så kräver Percy att det ska vara Edie som skriver förordet. Edie tackar ja till erbjudandet och återvänder till slottet. Där kommer hon få veta allt innan hennes 4 dagars vistelse är över. Hur berättelsen om tge Mudman kom till, varför Junipher blev galen och mycket mer..

Boken är magisk. Den har nästan allt. Andra världskriget, ett slott, systrar och spökligheter (kan man säga så?)  Jag förstår ganska fort hur vissa saker hänger ihop, men det gör inget. Den är så välskriven och spännande ändå.

Jag tycker om allihop i boken. I början av boken har jag lite svårt för Percy, men jag förstår henne också. Hon gör allt för att skydda sina systrar. Men historien är hemskt tragisk. Hur allt faller samman för sytrarna på grund av olyckor egentligen. Den som jag har riktigt svårt för är Raymond Blythe. Han måste ju ha varit en fullblodspsykopat. Vem fan gör så mot sin familj och sina döttrar?

Jag vill inte berätta för mycket av handlingen då det är lätt att säga för mycket. Då förstör jag ju er upplevelse av boken. Om ni gillar böcker om 1940-talets England, tvillingar, släkthemligheter och trasiga familjer tycker jag att ni ska läsa den.

Jag har även en annan av Kate Mortons böcker liggande på vänt i bokhyllan. Den glömda trädgården heter den och jag hade hellre velat läsa den på engelska. Men det är bara den svenska upplagan som finns på biblioteket.

Läs mer om Kate Morton här.

0 thoughts on “The Distant Hours

  1. […] The Distant Hours – Kate Morton april 562s (bibliotek) ♥ Possibly related posts: (automatically generated)Tandvärk..Busy week!Nemi! […]

  2. Visst var den bra? 🙂 Kate Morton är en av mina favoritförfattare och tyckte du om denna kommer du garanetrat tycka om ”Den glömda trädgården” också. 🙂 Hennes romaner innehåller allt det där magiska som man älskade med böcker och läande då man var liten och var i bokslukaråldern. Spänning, äventyr, kärlek och så mycket mer. 🙂

    Kram Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *